Vegetarische BBQ

Veel van: http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/vegetarisch-veganistisch/hou-barbecue-best-rekening-vegetariers.208532

  • Groentenburgers en dergelijke horen niet thuis op je barbecue. Maar tofu of tempeh, laat deze een nachtje marineren in je koelkast en steek je tofu op een saté. Met een goede marinade zoals mosterd, gember, zoetmiddel (stroop), shoyu, olijfolie, balsemicum azijn, zout, en vers gemalen zwarte peper of (liefst vers) ananassap, vermengd met zoete paprika, zout, balsemicum azijn, zonnebloemolie en gember zal je menig vleeseter jaloers maken!
  • Vul een grote champignon met versgemaakte pesto, steek deze dan in een zilverpapiertje en laten garen op de bbq.
  • Marineer maiskolven een nacht in een mengsel van knoflook, ketjap, limoensap en sesamolie. Regelmatig keren tijdens het marineren. Pak ze met aluminiumfolie in en rooster de maiskolven tot ze lekker gaar zijn (30 min.)
  • Een rode paprika gevuld met rijst die in groentenbouillon gekookt is.
  • Leg 2 minibolletjes mozzarella (of een kwart van een normaal formaat bol), 3 halve cherrytomaatjes en 2 blaadjes basilicum op aluminiumfolie en maak er een pakketje van. Leg 5 minuten op de barbecue en eet op met een beetje stokbrood.
  • Koop een bananenblad, leg dit in de vriezer en laat 30 minuten voor de bbq het blad weken in water. Kook intussen rijst en vervang de helft van het kookwater door kokosmelk, voeg wat rode peper en limoenrasp sap toe. Dresseer in de bananenbladen en leg zo 10 minuutjes op de bbq.
  • Stokbrood hoort bij de barbecue, maar pitabrood, wraps en bloemtortilla’s kunnen prima op de barbecue. Vul een pitabroodje met mango, oude kaas en jalapenopepers of Spaanse peper, of met rode paprika, courgette en zachte geitenkaas. Laat 7 minuten op de barbecue liggen. Of meng komkommer en feta met een beetje yoghurt, bieslook en peper. Grill pitabroodjes op de barbecue en vul ze nadien met de komkommersalade.
/share/Web/dokuwiki/data/pages/koken/vegetarische-bbq.txt · Laatst gewijzigd: 2013/11/24 17:12 (Externe bewerking)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Powered by PHP Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0 Valid HTML5