Pangafilet met Parmaham en romige garnaaltjes

Dit is een bewerking van een recept dat ik kreeg op een kookworkshop bij Joop Wijmans. Het is lekker simpel en door het gebruik van de smaak-neutrale panga's ook nog eetbaar voor mensen die het niet zo hebben op vis. Het staat hier als hoofdgerecht voor 4 personen, of als voor/tussengerecht voor 8 personen.

Ingrediënten

  • 4 Pangafilets
  • 8 kleine of 4 grote plakken parmaham
  • Olie
  • Noilly Pratsaus
  • Bieslook
  • 50 gram (Hollandse) garnalen

Voorbereiding

Pangafilets open leggen en peperen (geen zout!). Parmaham eropleggen en de filets oprollen. Begin aan de smalle achterkant. Steek er twee prikkertjes door zodat je er later makkelijk per rolletje twee schijven kunt maken. Bereid de Noilly Pratsaus. Snij de bieslook in kleine ringetjes

Bereiding

Doe olie in de pan en bak de rolletje aan beide zijden zachtjes aan. Let op, de parmaham neemt het je niet in dank af als de vlam te hoog staat. Laat de rolletjes ca 10 minuten zachtjes nagaren. Verwarm de saus.

Spiegel de saus op het bord. Strooi er wat bieslook over. Maak per rolletje twee “schijven”, en leg die op het bord (1pp als voorgerecht, 2pp als hoofdgerecht). Dresseer de garnaaltjes er omheen.

/share/Web/dokuwiki/data/pages/koken/pangafilet-met-parmaham-en-romige-garnaaltjes.txt · Laatst gewijzigd: 2013/11/24 17:12 (Externe bewerking)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Powered by PHP Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0 Valid HTML5