Vaillant VHR 24-28C combiketel

We hebben een Vaillant HR Solide ketel, type VHR 24-28 C.

Typenummer

Documentatie

Problemen

Lauw water

driewegklep  driewegklepmotor Bleek te liggen aan de driewegklep . Als je de voorkant van de ketel afhaalt (twee schroeven los, van onderen “openklappen” en weghalen). Zie je rechtsonderin de grijsblauwe behuizing van de driewegklepmotor. Het palletje dat je aan de voorkant boven zite zitten hoort omhoog te gaan als er warm water getapt wordt. Als dan niet het geval is zit het probleem inderdaad in de driewegklep.

Aan de onderkant van de behuizing zit nog een palletje die je kunt indrukken en daarmee de behuizing met een kwartslag kan draaien en daarna verwijderen. Daarna kun je de cartridge cartridge zien zitten. Deze moet soepel te bewegen zijn. Is dat niet het geval dan moet-ie waarschijnlijk vervangen worden. Bel de servicemonteur. In tussentijd kun je hem voorzichtig proberen te bewegen. Ik heb er uiteindelijk een paar tikjes met een hamer op gegeven.

Ketel ontluchten

De automatische ontluchter automatische ontluchter  zit aan de achterzijde van de pomp, boven op deze ontluchter zit een ventieldopje die je 1 slag open moet draaien. Controleer ook even of je het gehele huis niet een kwartslag moet draaien om de automatische ontluchter te gebruiken want je hebt namelijk verschillende types. Tik er eventueel nog even voorzichtig met een schroevendraaier tegen aan want soms wil de vlotter wel eens blijven hangen en komt er geen lucht uit.

/share/Web/dokuwiki/data/pages/gizmo/vaillant-vhr-24-28c-combiketel.txt · Laatst gewijzigd: 2013/11/24 17:12 (Externe bewerking)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Powered by PHP Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0 Valid HTML5