El Campello

Club Centro

(www)
http://www.club-centro.es/
Adres
Achter het kerkje in La Coveta Fuma
Carrer Castilla 9
Buzon 1264

Vlucht

Carrier

Autohuur

Pret/waterparken

Wij gaan eigenlijk altijd in mei of in oktober. Spanjaarden zwemmen dan niet :-(

 1. Mundomar (Benidorm). Maritieme dieren en planten.
 2. Rio Safari Elche. Krokodillen, tijgers, nijlpaarden, olifanten en apen zien. Ook is er een groot buitenzwembad met glijbanen? Dit themapark ligt tussen Elche en Santa Pola in. Het hele jaar open van 10:30 tot 18:00 (in het weekend tot 20:00). Ctra. Santa Pola, km 4, 03139 Elche.
 3. Safari-Park Vergel
 4. Aqualandia (is niet open)
 5. Aquopolis (volgens mij ook niet open)
 6. Terra Mitica (Benidorm, 87 km via snelweg). In dit park zijn spectaculaire attracties zoals een reuze-achtbaan (voor de liefhebbers: 1 km lengte, 52 meter hoog, >110 km/u), wildwater-banen en een vrije val toren. Waarschijnlijk niet open.

Speeltuin

 1. - http://www.indianabill.com/parques.htm. Indoor-kinderspeelcentrum: aparte delen voor kinderen tot 4 jaar en kinderen tot 12 jaar. C. Gandi, Elche. Alleen 's-avonds open? C/ Villa de Madrid 36, Portal 10-13, Edificio Puerto II, Torrevieja. Door de week van 16:00 tot 21:000/21:30 in het weekend van 11:00 to 21:30. Tel 966 700 511.

Museum

 1. Guadalest Museum. The town of Bethlehem. Typically Spanish architectural scale models and doll's houses, all in miniature. Authentic and realistic, as their construction is not in plastic, plaster, cardboard nor paint. It is unique in the world. 15 Years in the making, possibly the highlight of your trip. Museum Antonio Marco - C./.La Virgen,2 - Guadalest - Tel.: 96/588.53.23
 2. Museum voor Kerststallen (Museo de Belenes). Dit kleine museum in de Oude Stad belicht de Spaanse traditie van het maken van kerststallen die teruggrijpt tot 1300, toen de eerst bekende kerstgroep in de Kathedraal van Barcelona werd opgesteld. Ook de contrareformatie stimuleerde de bouw van kerststallen. De Asociación de Belenistas de Alicante is sedert 1959 bouwt niet alleen kerstgroepen, maar ze is ook de initiatiefnemer van dit museum geweest. De tentoongestelde groepen komen niet alleen uit Alicante, maar ook uit Valencia, Murcia, Salamanca, en Jerez de la Frontera.

Bezienswaardigheden

 1. Castilio Santa Barbara. Een kasteel in de rotswand boven Alicante. Je kunt er heen wandelen, of met de kabaelbaan. Geweldig uitzicht. Alle dagen open van 9:00 tot 19:00.
 2. Zoutmeren De zoutmeren van Santa Pola en Torrevieja hebben de meest wonderlijke kleuren. De zoutmeren worden voor de zoutwinning gebruikt (strooizout). Ook hebben hier flamingo’s er hun vaste overwinterplaats. De zoutmeren zijn beschermd natuurpark. In twee parken kunt u in deze bijzondere omgeving wandelen: “Parc Natural de les Salinas de Santa Pola d’Elx” en “Lagunas de La Mata y Torrevieja”. De zoutmeren hebben ook een verlichtende uitwerking op mensen die last hebben van huidproblemen, jicht, reuma, artritis en astma. Ook bij Salinas (verder landinwaarts richting Elda) is een zoutmeer aanwezig.

Winkels

Mobiele data

Restaurants

/share/Web/dokuwiki/data/pages/gizmo/el-campello.txt · Laatst gewijzigd: 2019/11/17 16:01 door pieter
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Powered by PHP Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0 Valid HTML5