Vierde kleur forcing

Het gebruik van de “vierde kleur forcing” als vraag aan partner om zijn kaart nader te omschrijven mag bekend worden verondersteld. Hier wordt alleen omschreven welke biedingen hieronder vallen, en tot hoever de vierde kleur forcing is.

Vierde kleur op 2 niveauTenminste inviterende waarden, maar mancheforcing zodra het antwoord of het rebid van de vrager 2SA overschrijdt. Vierde kleur op 3-niveauMancheforcing. Vierde kleur met sprongCue-bid voor de laatstgenoemde kleur, belooft eerste of tweede controle. Vierde kleur gevolgd door een rebid in de vierde kleur Mancheforcing met een goed tweekleurenspel (tenminste twee vijfkaarten).

Een verhoging van de vierde kleur geeft een vierkaart in die kleur aan. Als dat duidelijk niet mogelijk is (zoals bijvoorbeeld in de biedserie 1-1-2-2-3, waarin het 2-bod een vierkaart schoppen ontkent) geeft zo'n verhoging een halve stopper aan. Als de verhoging 3SA overschrijdt is het een controlebod (waarschijnlijk dus een singleton) met partners kleur als troef.

/share/Web/dokuwiki/data/pages/bridge/systeem/4e-kleur-forcing.txt · Laatst gewijzigd: 2020/12/20 03:09 door 85.209.150.40
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Powered by PHP Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0 Valid HTML5